Isovlas

De grondstof vlas; de sterkste en lichtste natuurlijk vezel die er is

Wat in de linnenindustrie als reststof overblijft, wordt verwerkt tot bouwisolatie, Dakelementen, SoundFelt, Geovlas Soundcontrol en vlasvilt. Natuurlijke, betaalbare, zeer hoogwaardige en duurzame isolatiematerialen. Isovlas bouwisolatie en SoundFelt doen qua prestaties en kosten voor geen ander isolatiemateriaal onder. Maar zijn qua verwerkingsvriendelijkheid, comfort, duurzaamheid en milieubelasting de grote winnaar.

De voordelen van Isovlas bouwisolatie, SoundFelt, Geovlas Soundcontrol en vlasvilt zijn legio. Doordat het natuurproducten zijn, veroorzaken ze geen huidirritatie. Ze zijn bovendien prettig en goed verwerkbaar en isoleren ze ook geluid beter dan de meeste andere isolatiematerialen. De vochtregulerende werking van Isovlas bouwisolatie zorgt voor een warmtebuffer waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat, zonder dat de warmtegeleidingcoëfficiënt hierdoor wordt aangetast. Ook schimmels zullen niet op het product voorkomen, omdat het hygroscopisch is waardoor het vocht afstoot en schimmels geen voedingsbodem hebben. Tevens hebben de producten een positieve CO2 balans en worden met een minimale hoeveelheid energie geproduceerd. Ook in de afvalfase zal het product geen negatieve invloed op het milieu hebben omdat het zeer eenvoudig gerecycled kan worden.

Vlas geeft echt alles wat het heeft
In juli rijden we er vaak letterlijk aan voorbij; de bloeiende eindeloze akkers vol vlas. Veelal zonder te weten hoe genereus het gewas vlas is. Isovlas Oisterwijk bv daagt u uit daar eens een paar minuten bij stil te staan. Zodat u kennis kunt maken met de unieke eigenschappen van dit bijzondere gewas. En de zeer unieke producten die er uit voorkomen. Waaronder Isovlas bouwisolatie, dakelementen en SoundFelt.

Vlas geeft echt alles wat het heeft! En is bovendien herwinbaar. Daarom verdient vlas het meer dan ooit om gezaaid, geoogst, verwerkt en toegepast te worden. Van wortel tot zaadhuisje, werkelijk elk deeltje van de vlasplant is bruikbaar. Bijvoorbeeld om er linnen van te maken, of lijnzaadolie, diervoer, linoleum, plaatmateriaal en natuurlijk Isovlas bouwisolatie, dakelementen en SoundFelt.

Vlas verdient een positie in uw denk- en levensstijl. Omdat vlas niet neemt, maar geeft. Vlas geeft echt alles dat het heeft!

Artikel omschrijving Prijs Prijs per eenheid