Geschiedenis

HET ONTSTAAN VAN EEN BLOEIEND FAMILIEBEDRIJF

In mei 1963 begint Jan Brentjens achter zijn ouderlijke woning aan de Napoleonsweg in Haelen een handel in plaatmaterialen. Dat is het prille begin van Brentjens' Handelsonderneming B.V. 

In de beginperiode richt de jonge onderneming zich voor een groot gedeelte op de agrarische sector, hoofdzakelijk met het leveren van golfplaten. In de loop der jaren wordt het assortiment uitgebreid met onder meer hout, plaat en decoratieve bouwproducten. Ook de klantenkring breidt zich uit naar aannemers, timmerbedrijven, dhz-zaken, interieurbouwers en andere bouwgerelateerde bedrijven. Tegelijkertijd wordt de service steeds verder verbeterd, met name door het zagen van hout- en plaatmateriaal op maat en het inzetten van een eigen logistieke service met zelflossers naar de bouwlocatie. 

Tweede vestiging

Omdat het werkgebied van Brentjens op een gegeven moment heel Limburg bestrijkt, wordt in 1980 besloten om ook een vestiging in Maastricht te openen. Ook hier verlopen de zaken voorspoedig, waardoor er in het voorjaar van 1995 een verhuizing volgt naar het huidige pand aann de Veilingweg in Gronsveld. Een prachtige locatie, centraal gelegen langs de A2 aan de rand van Maastricht. 

Aan het begin van deze eeuw bereikt het familiebedrijf een nieuwe mijlpaal. In dat jaar wordt, na jaren op diverse locaties in Haelen gezeten te hebben, alles gecentraliseerd op een goede zichtlocatie langs de rondweg in Haelen. In 2008 werd een afhaalcenter geopend in Haelen met een ruim assortiment ijzerwaren, gereedschappen, elektra en verf. Twee jaar later krijgt ook Gronsveld een eigen afhaalcenter. Vervolgens ziet in 2011 in Gronsveld de nieuwe showroom met het concept B Home Living het levenslicht. Hiermee is Brentjens, dat inmiddels is uitgegroeid tot een organisatie met circa zeventig vakkundige medewerkers, klaar voor de toekomst!

Tegenwoordige vind je bij Brentjens alles wat nodig is om een huis vanaf de fundering tot aan 'de nok' op te bouwen. Brentjens is uitgegroeid tot een one-stop-shop onderneming: grote en kleine aannemers, timmerbedrijven, interieurbouwers, ZZP'ers en andere bouwgerelateerde bedrijven kunnen hier terecht voor materialen, een hartelijke ontvangst en een vakkundig advies.