Tijdens de bouwvak geopend!

Tijdens de bouwvak zijn we dit jaar gewoon geopend, wel zijn onze openingstijden aangepast: 


- Vrijdag 24 juli geopend tot 15.00 uur
- Maandag 27 juli t/m vrijdag 14 augustus van 07.30 tot 16.30 uur 
- Zaterdag ongewijzigd 

Vanaf maandag 17 augustus zijn we weer volgens de gebruikelijke tijden geopend. 

Wij wensen iedereen een goede vakantie! 


TRESPA IZEON - KOST GEEN SCHROEF

Trespa® Izeon® gevelplaten zijn speciaal ontwikkeld voor de professionele afwerking van geveldelen, dakranden en dakkapellen. Als je nu kiest voor Trespa® Izeon®, ontvang je bij aanschaf van twee gevelplaten een doosje bijpassende schroeven (100 st.) én een rol EPDM (10M1). Helemaal GRATIS!*


* Actieperiode: 1 mei t/m 24 juli 2020 bij Brentjens Healen en Gronsveld. Geldig voor alle kleuren en combinaties Trespa® Izeon® (3050 mm x 1530 mm). 
Niet geldig i.c.m. andere acties.

Corona Update

Graag informeren wij u in verband met het Coronavirus over de huidige stand van zaken binnen Brentjens.

Maatregelen
De veiligheid van onze medewerkers, u als relatie en onze leveranciers staat voorop!
Om die reden hebben wij, tot nader bericht, o.a. de volgende maatregelen getroffen:
Onze commerciële medewerkers zullen geen externe bezoeken afleggen. Uiteraard helpen ze u graag per telefoon via de bekende nummers.
Teams zijn opgesplitst en werken zoveel mogelijk vanuit thuis of solitaire werkplekken.
Wij ontvangen geen extern bezoek in onze bedrijven.
In onze showroom en shop kunnen wij u veilig van dienst zijn en we houden alle RIVM richtlijnen in acht. Wij houden onze dienstverlening in stand en zijn voor afhaalklanten geopend.
Onze chauffeurs zijn bekend met de RIVM-maatregelen en zullen zich hier aan houden bij leveringen.
Toeleveranciers kunnen goederen blijven aanleveren; chauffeurs zullen volgens strikt protocol worden ontvangen.

Leveringen
De aanlevering vanuit onze leveranciers levert op dit moment nog geen noemenswaardige problemen op. Onze voorraad is op peil zodat we u, zoals u van ons gewend bent, kunnen blijven beleveren. De realiteit is echter ook dat de omstandigheden snel kunnen veranderen en we te maken krijgen met factoren waarop wij geen invloed hebben. Voor zover mogelijk zullen wij u hierover op de hoogte houden.

Brentjens bouwproducten behoudt zich dan ook het recht voor om indien noodzakelijk (lever)termijnen te verlengen en andere redelijkerwijs vereiste (opdracht)wijzigingen die direct of indirect voortvloeiend uit, of in verband staan met, de uitbraak van het Coronavirus, door te voeren. Uiteraard wordt u hierover geïnformeerd.

Spelen er bijzonderheden bij u?
Mochten wij niet bij u kunnen afleveren of spelen er bijzonderheden waar wij rekening mee dienen te houden, dan horen wij dat graag per omgaande van u. Ook gaan wij er van uit dat u thuis blijft volgens de richtlijnen als u klachten heeft en onze bedrijven niet bezoekt.

Contact met Brentjens
Vanzelfsprekend zullen wij er alles aan doen om, binnen de wettelijke mogelijkheden die er zijn, ons reguliere werk zo veel mogelijk voort te zetten. In verband hiermee maken we waar mogelijk gebruik van telefonisch contact of digitale middelen voor conference calls.
Wij doen er alles aan om onze serviceverlening verder uit te voeren zoals u van ons gewend bent.

Uiteraard kunt u 24 uur per dag en 7 dagen in de week terecht in onze webshop. In deze online omgeving kunt u o.a. terecht voor de actuele voorraadinformatie en prijzen. Heeft u nog geen toegang tot deze portal, neem dan per omgaande contact op met uw contactpersoon.

Wij wensen u veel sterkte en succes in de komende periode en hopen elkaar spoedig weer gezond te kunnen ontmoeten.

Shop Haelen vernieuwd & uitgebreid

Op onze vestiging in Haelen is de shop compleet vernieuwd en uitgebreid met ruim 800 artikelen. Door de uitbreiding van het assortiment zijn wij in staat om jullie als klant nog beter te bedienen. 


Vrijdag 24 januari zal onze shop feestelijk worden heropend! 

Meerdere leveranciers zullen aanwezig zijn om jullie van informatie over onze producten te voorzien. Zo zullen onder andere Bostik, Frencken Lijmen, Sola, ASF Fischer Interdynamics en Verhoeven Tools aanwezig zijn!
Wil jij een leuke én informatieve middag/avond? Zorg er dan voor dat je onze heropening niet mist! De shop wordt om 13.00 uur feestelijk geopend en zal tot 19.30 uur open zijn!

Natuurlijk is iedereen van harte welkom, de hapjes en drankjes staan voor jullie klaar.

Brentjens in Beeld

Met trots presenteren wij onze nieuwe bedrijfsfilm. 


Ons complete pakket producten en diensten komt voorbij. 
Zie waar Brentjens ook voor u de absolute meerwaarde kan betekenen! 

Brentjens gaat groen!!

Brentjens is al jarenlang herkenbaar door de groene huisstijlkleur, maar tegenwoordig dénkt Brentjens zelfs ‘groen’. Op alle mogelijke manieren wordt er aandacht besteed aan milieuvriendelijkheid en is de term Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zeker van toepassing.

Eén van de grootste milieuprojecten van Brentjens zijn de zonnepanelen die onlangs zijn geplaatst. De daken van zowel de vestiging in Haelen als in Gronsveld zijn voorzien van zonnepanelen: 2.443 stuks om precies te zijn. Om een beeld te krijgen: hiermee kunnen 224 huishoudens worden voorzien van energie. De installaties zijn voorzien van Solaredge omvormers, zodat op diverse ledschermen binnen het bedrijf zichtbaar is wat de actuele opbrengst per dag is. Elk paneel kan gemonitord worden en zo is Brentjens bewust bezig met het rendement voor het milieu.

Doelstelling van Brentjens is om in de toekomst geen gas meer te verbruiken en volledig over te gaan op elektrische energie. Omdat de energieopbrengst zo groot is zal Brentjens ook terugleveren aan het net.
Daarnaast zal Brentjens ook investeren in de opslag van energie om vervolgens te gebruiken voor bijvoorbeeld het laden van de elektrische heftrucks etc.

De vestigingen in Haelen en Gronsveld, en zusteronderneming B Home living in Roermond zijn reeds uitgevoerd met laadpalen voor de vele elektrische bedrijfsauto’s van Brentjens en hun klanten.
Groen zit nu eenmaal in het bloed.

Overlijden Robin Giebels

Ü Weert, 5 juli 2000

… Horn, 10 september 2019


Geheel onverwacht hebben wij afscheid moeten nemen van onze zeer gewaardeerde medewerker Robin Giebels. 

Robin werd slechts 19 jaar. 
In zijn periode bij ons bedrijf hebben we hem leren kennen als een echte vakman, een kanjer in zijn werk en een kanjer als mens. 
Een jongeman met liefde voor zijn vak en een onbegrensde passie voor zijn grootste hobby, de handboogsport. 

We zijn dankbaar voor de tijd dat Robin onze collega was en wensen de ouders & familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. 


 

Zelf offertes samenstellen & opslaan

Nieuw is de mogelijkheid zelf een offerte samen te stellen en op te slaan. In de winkelwagen is een knop toegevoegd 'Opslaan als offerte'


Hiermee kun je bijvoorbeeld zelf al werken voorbereiden door artikelen in een offerte op te slaan en in een later stadium via je eigen Account Dashboard alsnog te bestellen. Overigens zijn nu ook alle door ons gemaakte offertes in je Account Dashboard zichtbaar. Met deze extra mogelijkheid maken we het jullie hopelijk nog een beetje makkelijker. 

Vragen over het gebruik? Neem gerust contact op met onze afdeling Verkoop. 

 

Waar leveren we ?

Bij bestellingen met een orderwaarde lager dan € 250,- euro brengen we transportkosten à € 45,- excl. BTW euro in rekening. 


Vanaf een orderwaarde van € 250,- euro exclusief BTW wordt uw bestelling zonder bijkomende kosten (franco) geleverd in ons rayon Limburg + Zuid-Oost Brabant (postcodegebied 55 t/m 64). Voor leveringen buiten ons rayon zijn de transportkosten te allen tijde op aanvraag. 

Wij zijn KERNgezond

Wij zijn als Brentjens partner van 'Wij zijn KERNgezond'. KERNgezond heeft zich door de jaren heen weten te specialiseren op verschillende gebieden van gezondheidsbevordering. Zij hebben de tools in huis om te inspireren, te verbinden en zijn gedreven om het beste resultaat te behalen.

De drie pijlers van KERNgezond 

Bij KERNgezond staan bewustwording en inspiratie op het gebied van een gezonde leefstijl centraal. KERNgezond biedt zowel trajecten als op zichzelf staande activiteiten aan. Door middel van plezier, de basis om iets te leren, en topsporters als rolmodel vindt dit zowel structureel als incidenteel plaats. Dit doen zij aan de hand van drie pijlers:

Gezond bewegen: Sporten - Buitenspelen - Actief naar werk of school

Gezonde voeding: Kookworkshops voor jong en oud - Bezoek aan telers – Gezond ontbijt en lunch – Zintuigentest en suikerquiz

Gezond gedrag: Respect voor elkaar –Ontmoetingen met kwetsbare doelgroepen – Inspiratie van topsporters


Geslaagde Mountainbike Clinic !

De ochtend start natuurlijk met koffie en vlaai. Vervolgens een korte presentatie van Bart Brentjens en daarna snel de fiets op... Door de hevige regenval beloofd het een modderige ochtend te worden! 


Tijdens de tocht door het Leudal en door de bossen langs de N280 werd het langzaamaan wat droger. Tips en trucs als bergklim-& bochttechnieken afgewisseld met het echte bikkelwerk. Na ongeveer 2,5 uur komen de deelnemers moe, smerig en voldaan terug om in ons BEC bij te komen onder het genot van een heerlijke lunch. De fietsen en deelnemers worden vakkundig met hogedrukreiniger schoongespoten waarna iedereen zijn diploma in ontvangst mag nemen. 

Dank ook aan de heren van Fast Cycles voor hun medewerking. En natuurlijk dank aan Bart Brentjens voor de uitdagende clinic! 


Bestel Online en win een clinic met Olympisch kampioen Bart Brentjens

Op zaterdag 30 september aanstaande verzorgt Bart Brentjens 's ochtends speciaal voor klanten van Brentjens bouwproducten een mountainbike clinic. En jij kunt erbij zijn!  


Elke week (t/m vrijdag 22 september) verloot Brentjens bouwproducten een deelname ticket aan één van de bedrijven die online een bestelling heeft geplaatst via onze webshop www.brentjens.nl. Win jij deze onvergetelijke beleving en ga je met Olympisch kampioen en 10-voudig Nederlands kampioen een tocht te maken door de Haelense bossen? Of ken je een sportieve liefhebber die je deze unieke ervaring cadeau wilt doen? 

Het enige dat je hoeft te doen om kans te maken is je bestelling te plaatsen via onze webshop. Online bestellen gaat ook nog eens heel snel en eenvoudig, de eerste winst is dus sowieso al behaald. 
Wekelijks op maandagochtend wordt de winnaar van de voorgaande week bekend gemaakt op onze website en onze Facebook pagina ! 

De 2 tot 3 uur durende clinic die in de Haelense bossen zal plaatsvinden, de morgen wordt afgesloten met een lekker broodje tijdens een gezellig onderonsje met Bart Brentjens en de andere winnaars.

Doe mee en win! 

Week 27: Marsna Bouw (Maastricht) na hertrekking: Tom Tom Vormgeving (Sittard)
Week 28: Houtmarkt Van Ham (Duizel)   na hertrekking: Gebr. Thijssen (Broekhuizenvorst)
Week 29: Bouwbedrijf Stammen (Meijel)
Week 30: Maas Bouwmaterialen (Someren)
Week 31: Formido Sint Michielsgestel (Sint Michielsgestel)
Week 32: drie-bo timmerwerken (Heel) na hertrekking:  Driessens Materiaal B.V. (Panheel)
Week 33: Jan van Eyck Academie (Maastricht)  na hertrekking:  Vlassak Aannemingsmaatschappij (Budel)
Week 34: A&R Allround Timmerwerken (Haelen) na hertrekking:  Bouwbedrijf van Gogh B.V. uit Budel
Week 35: Willems Bouwbedrijf (Venlo)
Week 36: Aannemersbedrijf Beckers (Melick)
Week 37: Multi-Fix Interieurafbouw (Nederweert)
Week 38: Timmerbedrijf van den Bercken (Grubbenvorst)

Namens Brentjens fietsen mee onze collega's Marcel Heijmans, Erwin Spierings en Piet van Esser

Eigen Huis & Tuin RTL4: Platowood Fraké

Afgelopen zaterdag en zondag is in het TV programma Eigen Huis & Tuin een stadstuin in Amsterdam gemaakt met o.a. Platowood Fraké.

Fraké is een snelgroeiende loofhoutsoort, afkomstig uit verantwoord beheerde FSC®-bossen in West-Afrika. Platowood Fraké heeft een strakke, stijlvolle en moderne uitstraling. Het foutvrije houtoppervlak heeft een mooie vlamachtige tekening die door het veredelingsproces van Platowood nog extra wordt geaccentueerd.

Kijk voor het resultaat op: http://www.eigenhuisentuin.nl/item/906/jungletuin_in_amsterdam_deel_2

Ook interesse in Fraké hout van Platowood? wij informeren je graag!

Investeren in een groene toekomst

Op 1 februari zijn wederom twee nieuwe Moffett M4 25.4, Pro Future meeneemheftrucks geleverd uiteraard in de bedrijfskleur Brentjens geel.


Pro Future™ is het eigen handelsmerk van Cargotec voor producten en oplossingen die milieuvriendelijker zijn. Deze producten en oplossingen voldoen aan belangrijke criteria met betrekking tot lager energieverbruik, de aandrijving, emissies, geluidshinder en recyclingmogelijkheden. Door te investeren in Pro Future™-machines kunnen we duurzamere werkprocessen ontwikkelen, de gebruikskosten verlagen en milieubewust werken.

• Door de gewijzigde afstelling van de Kubota dieselmotor is het omgevingsgeluid met -4 dBA* gereduceerd 
• De onderhoudsinterval voor het verwisselen van de hydrauliekolie en fi lters is verlengd van 2 naar 3 jaar. Dit levert ook een belangrijke bijdrage aan een lagere milieubelasting / minder chemisch afval. De onderhoudskosten zijn daardoor ook lager 
• Door een grotere pomp voor alle mastfuncties toe te passen is de hefsnelheid bij stationair toerental met 40% verhoogd. Hierdoor zal de chauffeur met een lager motortoerental heffen en dalen. Dit draagt ook bij tot een lager brandstofverbruik en minder geluidsbelasting voor de omgeving

B Home living op RLT4 - Woontips

Afgelopen weekend was B Home living op TV bij RTL 4.

Bekijk het gedeelte uit de uitzending door op de link te klikken: https://youtu.be/-ZYa3xz0rkc

Het programma Woontips bij RTL4 staat geheel in het teken van wonen. Het is een inspirerend lifestyle- en woonprogramma voor iedereen die houdt van alles op het gebied van wonen. Met tips voor alleenstaande starters tot grote gezinnen. Ook zie je veel handige of soms zelfs onhandige doe-het-zelvers. In elke aflevering veel nieuws over trends, ontwikkelingen en tips voor het interieur en de financiële situatie. Woontips wordt gepresenteerd door Geert Hoes, Nathalie den Dekker en Iris Rulkens. Info: http://www.woontips.tv/


Veel kijkplezier! 

6 maanden lang 2% korting op uw online bestelling

Simpel, snel en overal online bestellen ! We zijn trots op onze nieuwe webshop. 

Ter introductie profiteert u tijdelijk van 2% korting op online bestellingen. 
De actieperiode geldt van 1 december tot en met 31 mei 2017 en geldt uitsluitend voor de materialen die in online in onze webshop worden besteld.  

Voor 12.00 uur besteld = morgen in huis! *

Vanaf vandaag hebben we onze logistieke dienstverlening sterk uitgebreid. 

Als u op een werkdag vóór 12:00 uur uw bestelling heeft geplaatst ontvangt u deze de volgende werkdag (maandag t/m vrijdag) op het opgegeven afleveradres. Uiteraard geldt dit voor het leveringsgebied Limburg + Zuid-Oost Brabant (postcodegebied 55 t/m 64). Het betreft enkel materialen die ook vooradig zijn in ons magazijn te Haelen. Voor leveringen buiten ons dagelijks rayon zijn de leverdagen en eventuele transportkosten te allen tijde op aanvraag.

Bij het definitief maken van een order kunt u een gewenste bezorgdatum opgeven. Na het definitief doorvoeren van de order ontvangt u per email een orderbevestiging met de definitieve leverdatum.

Logistieke wensen kunt u aangeven in het opmerkingenveld in de Winkelwagen' check-out. Wij zullen indien mogelijk aan uw wens voldoen. Deze zullen indien mogelijk worden bevestigd in de orderbevestiging die u per mail ontvangt. Orders met specifieke levertijden dienen voor 11:00 uur worden ingediend.

Deze uitbreiding van onze logistieke diensten betekent voor onze organisatie een nieuwe logistieke uitdaging. Om die reden starten we met de genoemde postcode gebieden. We vragen uw begrip tijdens de eerste maanden zodat we deze nieuwe dienst samen met u vorm kunnen geven!  

Een nieuwe Brentjens formule: het Bouw Experience Center

Een nieuwe Brentjens formule
In de hoofdvestiging van Brentjens aan de Hornerweg 1 in Haelen, is het Bouw Experience Center (BEC) gebouwd. Het is een multifunctioneel centrum waar klanten rondgeleid worden door het verleden, het heden en de toekomst van het bouwen. De inrichting is dusdanig dat er een goede doorstroom plaatsvindt van producten, technieken en fabrikanten. Het BEC wordt steeds aangepast aan de nieuwste trends en ontwikkelingen. Bezoekers worden ontvangen in een bouwkeet uit de tijd dat Brentjens werd opgericht, de jaren ’60. Met behulp van moderne communicatiemiddelen worden bezoekers uiteindelijk geleid naar ‘Laminate Square’, het ontmoetingsplein. 
Bij de inrichting is gekozen voor een concept dat zowel professionals als consumenten aanspreekt. Alle bouwvormen, technieken en materialen komen aan bod. Er is ruime aandacht voor het door Brentjens ontwikkelde iBouw en de rondleiding voert daarnaast langs funderings- en gevelbekledingstechnieken. Brentjens geeft in het BEC informatie over isolatiemogelijkheden en verschillende technieken, die verband houden met de diverse dakconstructies en beschikbare materialen. Er zijn ramen, deuren en hang- en sluitwerk te zien en de basisinrichting van de producten en dienstverlening van Brentjens-breed worden getoond. Alle activiteiten van Brentjens komen samen in het BEC: de bouwproducten, de afwerking en B Home living.

Zakelijk gebruik van het BEC
Het Bouw Experience Center is er voor iedereen in de bouwwereld. Het transparant delen van vakkennis en techniek staat bij Brentjens voorop en komt in het BEC volledig tot haar recht. Er zijn flexwerkplekken ingericht waar relaties hun eigen klanten kunnen ontvangen en rondleiden alsof het hun eigen werkomgeving is. Indien gewenst staat Brentjens klaar voor ondersteuning. Elk bezoek aan het BEC zal nieuwe ideeën, inzichten en technieken opleveren. Speciaal voor development en vernieuwing heeft Brentjens binnen het BEC het ‘Future Lab’ ingericht. Hiermee geeft Brentjens fabrikanten de kans hun nieuwste ontwikkelingen en technieken te delen met professionals en geïnteresseerden in bouwinnovaties. Zo krijgen prototypen en toekomstvisies een podium en de kans om daadwerkelijk ontwikkeld te worden. Op deze manier wil Brentjens professionals aanzetten om mee te denken over oplossingen en methodieken voor de toekomst. Daarnaast is er veel aandacht voor de ecologische en duurzame aspecten van het bouwen. Er zijn energiezuinige of nul-energie oplossingen en het is zichtbaar wat er met producten gebeurt als het  einde van de levenscyclus is bereikt. Het BEC is een prachtig concept om inspiratie op te doen of meer informatie te krijgen.