Het ontstaan van een bloeiend familiebedrijf


In mei 1963 begint Jan Brentjens achter zijn ouderlijke woning aan de Napoleonsweg in Haelen een handel in plaatmaterialen. Dat is het prille begin van Brentjens' Handelsonderneming B.V.

In de beginperiode richt de jonge onderneming zich voor een groot gedeelte op de agrarische sector, hoofdzakelijk met het leveren van golfplaten. In de loop der jaren wordt het assortiment uitgebreid met onder meer hout, plaat en decoratieve bouwproducten. Ook de klantenkring breidt zich uit naar aannemers, timmerbedrijven, dhz-zaken, interieurbouwers en andere bouwgerelateerde bedrijven. Tegelijkertijd wordt de service steeds verder verbeterd, met name door het zagen van hout- en plaatmateriaal op maat en het inzetten van een eigen logistieke service met zelflossers naar de bouwlocatie.

Tweede vestiging


Omdat het werkgebied van Brentjens op een gegeven moment heel Limburg bestrijkt, wordt in 1980 besloten om ook een vestiging in Maastricht te openen. Ook hier verlopen de zaken voorspoedig, waardoor er in het voorjaar van 1995 een  verhuizing volgt naar de Veilingweg in Gronsveld, centraal gelegen langs de A2. Aan het begin van deze eeuw bereikt het familiebedrijf een nieuwe mijlpaal. In dat jaar wordt, na jaren op diverse locaties in Haelen gezeten te hebben, alles gecentraliseerd op een goede zichtlocatie langs de rondweg in Haelen. De volgende grote stap voorwaarts volgt in februari 2010, dan wordt in Gronsveld het afhaalcenter geopend. In de zomer van 2011 ziet in Gronsveld de nieuwe showroom met het concept B Home Living het levenslicht. Hiermee is Brentjens, dat inmiddels is uitgegroeid tot een organisatie met circa zeventig vakkundige medewerkers, klaar voor de toekomst!

Afhaalcenter


In 2008 werd een afhaalcenter geopend in Haelen met een ruim assortiment ijzerwaren, gereedschappen, elektra en verf. Twee jaar later kreeg ook Gronsveld een eigen afhaalcenter. Tegenwoordig vind je er alles wat je nodig hebt om een huis vanaf de fundering tot aan 'de nok' op te bouwen. Brentjens is uitgegroeid tot een one-stop-shop onderneming: grote en kleine aannemers, timmerbedrijven, interieurbouwers, ZZP'ers en andere bouwgerelateerde bedrijven kunnen hier terecht voor materialen, een hartelijke ontvangst en een vakkundig advies. 

B Home living, een nieuw concept


De volgende grote stap voorwaarts volgt in de zomer van 2011, dan ziet in Gronsveld de nieuwe showroom met het concept B Home living het levenslicht. Hiermee is Brentjens, dat op dat moment inmiddels is uitgegroeid tot een organisatie met circa 70 vakkundige medewerkers, klaar voor de toekomst. In 2013 opende B Home living in Roermond een tweede showroom met een oppervlakte van maar liefst 1300 m2. Het succes komt mede door het economische tij. De markt verandert, want er vindt minder nieuwbouw plaats, waardoor bestaande woningen steeds vaker worden gerestyled. 

Professionals en particulieren kunnen bij B Home living terecht voor vrijwel alles op interieurgebied: vloeren, wand- en plafondoplossingen, vloerbedekking, gordijnen, sfeervolle raamdecoratie, kasten, deuren, verlichting, haarden en zelfs domotica en speciale akoestische oplossingen. Het assortiment is ongekend breed. B Home living heeft 70 merken in verschillende prijsniveaus. Deze variatie in prijsklassen is een groot pluspunt voor de consument, maar ook voor professionele bouwbedrijven en architecten. Het brengt prachtige producten binnen handbereik van een grote groep mensen. Een professioneel team staat bij B Home living klaar voor een goed advies of om te assisteren bij de complete aankleding van woningen, kantoren of (zorg)instellingen.

Bouw Expercience Center


In de hoofdvestiging te Haelen is het Bouw Experience Center (BEC) gebouwd. Een multifunctioneel centrum waar klanten rondgeleid worden door het verleden, het heden en de toekomst van het bouwen. Het BEC wordt steeds aangepast aan de nieuwste trends en ontwikkelingen. Alle bouwvormen, technieken en materialen komen aan bod. Al onze activiteiten komen samen in het BEC: bouwproducten, de afwerking en B Home living.