Sakol

Een unieke samenwerking in de hout- en bouwbranche!

Meer dan 35 jaar bundelt Sakol kennis en kunde van krachtige, zelfstandige, regionale handelaren in hout- en bouwproducten. Sakol is een resultaatgerichte vereniging met lage overheadkosten en een hoog rendement voor haar leden. Kenmerkend hierbij is de levendige interactie tussen de deelnemende leden met korte communicatielijnen. Door het vergaande commitment van de aangesloten leden aan de collectieve doelstellingen is Sakol uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor al haar stakeholders.


De uitslag wordt uitgebreid toegelicht in de Houtwereld van december en op www.houtwereld.nl/topleverancier


Samen bouwen aan Nederland

Sakol Nederland BV opereert namens 7 bedrijven met 21 regionale vestigingen als landelijke groothandel in hout- en plaatmateriaal. Een breed en diep assortiment met sterke voorraadposities kenmerken deze zelfstandige bedrijven. Daarnaast beschikken al onze bedrijven over afhaalfaciliteiten. Ieder bedrijf heeft een shop met een zeer uitgebreid assortiment. Ook beschikken meerdere van onze bedrijven over een compleet assortiment bouwmaterialen. Een club van dynamische ondernemers met zeer korte lijnen waar kennis en kracht gebundeld wordt.

Toegevoegde waarde
Op het gebied van bewerkingen heeft Sakol veel toegevoegde waarde in huis. Zo hebben wij alle faciliteiten om te kunnen schaven, profileren, korten, zagen, gronden en randafwerking. Daarnaast is er een groot scala aan specialismen bij de verschillende bedrijven op het gebied van plafond- wand- en gevelmontage, tuinhout, ronde- en afwijkende kozijnmodellen en lijstwerk.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Verantwoord maatschappelijk en duurzaam ondernemen staat hoog in het vaandel bij Sakol. Ook als het gaat om milieu en duurzaam geproduceerd hout. Elke fabrikant dient voor alle leveringen een legaliteitsverklaring af te geven. Zo niet, dan worden zij uit het leveranciersbestand verwijderd. Al onze bedrijven zijn FSC® (CO19803) en PEFC (/30-31-205) gecertificeerd en hebben de Chain of Custody. Daarnaast worden binnen het assortiment ook producten gevoerd met het milieukeurmerk MTCC.

Landelijke dekking
Sakol kent in Nederland 13 regionale verzorgingsgebieden waarmee we een landelijke dekking garanderen om uw bestellingen op tijd te bezorgen. Elk gebied heeft één vast contactpersoon voor de buitendienst, technische medewerkers die hun vak verstaan en u graag in uw bouwproces adviseren. Voor de dagelijkse orderverwerking hebben wij vaste binnendienst medewerkers, zo heeft u als klant altijd te maken dezelfde contactpersonen.